nhg

Praktijklijn
078 - 621 01 73

Faxlijn
078 - 621 39 27

Spoedlijn
078 - 616 22 12

Huisartsenpost
Na 17.00 uur en weekend

078 - 20 200 20


Corona vaccinatie

Dit jaar is begonnen met het vaccineren van de Nederlandse inwoners tegen het nieuwe Corona virus Covid-19. Te beginnen met de meest kwetsbare mensen. Landelijk worden de vaccinaties gecoördineerd waarbij de GGD de mensen vanaf 65 jaar en ouder én mensen onder de 60 jaar vaccineert met het Pfizer, Janssens of Moderna vaccin van oud naar jong, u wordt vanzelf opgeroepen.

Als huisartsen hebben we onlangs de opdracht gekregen de patiënten van onze praktijk te vaccineren van 60 tm 64 jaar.Inmiddels hebben alle mensen die het wilden de eerste vaccinatie gehad.  Met het Astra Zeneca vaccin dat veel makkelijker te bewaren is dan het Pfizer en Moderna vaccin. Ook de mobiele ouderen boven de 60 jaar die niet naar de GGD konden EN dat aan ons door hebben gegeven hebben inmiddels thuis de eerste vaccinatie gehad. De tweede vaccinatie zit nu 1 tot 3 maanden tussen.  Het is niet mogelijk om individueel mensen te verzetten omdat we geen losse vaccinaties krijgen maar flacons die meteen opgemaakt moeten worden.

Mocht u  fysiek niet naar de praktijk of priklocatie van de GGD kunnen komen en nog niet gevaccineerd zijn en dat wel willen: neem contact op met de praktijk.

De overheid heeft inmiddels besloten dat mensen die het Astra Zeneca vaccin geweigerd hebben via de GGD gevaccineerd kunnen worden, ze kunnen zelf bellen naar de GGD.

De volgende groep mensen die aan de beurt is zijn de mensen van 18 tot en met 59 jaar. Daarvan komen eerst de mensen met een gezondheidsrisico aan de beurt. Dit zijn de mensen die normaal worden opgeroepen voor de griepvaccinatie. Deze mensen zijn geselecteerd en uitgenodigd door de huisartsenpraktijk maar krijgen de vaccinatie via de GGD! Dus als u normaal een oproep voor de griepvaccinatie heeft u een oproep voor de Covid vaccinatie gehad. Ook degenen die normaal de griepvaccinatie weigert krijgt wel de oproep om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven, we hebben niemand uit de selectie gehaald. We zijn helaas niet in de mogelijkheid gesteld om mensen buiten de doelgroep een uitnodiging te sturen. 

We houden géén vaccins over en we kunnen helaas géén reservelijst aanmaken van mensen om geprikt te worden. We vragen u vriendelijk NIET te bellen naar de praktijk of u op een reservelijst kunt komen of eerder geprikt kunt worden. We hopen op uw begrip. 

Belangrijk is ook om te beseffen is dat de vaccins mondjesmaat binnen komen in Nederland en er daarom maar telkens kleine groepen opgeroepen kunnen worden. Het kan dus voorkomen dat bijvoorbeeld uw naaste familie of buren al gevaccineerd zijn en u nog niet. De overheid bepaalt in nauwe samenspraak met het RIVM en de GGD en artsenverenigingen in welke volgorde mensen aan de beurt komen.

Dit is maatwerk, er is geen bestaand protocol voor dit nieuwe virus! Als indivuduele huisartsenpraktijk hebben we geen enkele invloed op dit proces en kunnen we géén extra vaccins bestellen en ook géén vaccin van een andere fabrikant.

 

Belangrijke websites:

https://www.coronavaccinatie.nl 

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie 

Overzicht afwezigheid huisartsen praktijk Dubbelzorg

 

Hieronder een overzicht van afwezigheid van huisartsen van praktijk Dubbelzorg:

 

Week maandag 19 juli en maandag 26 juli: dr Crentsil afwezig

Week maandag 26 juli, maandag 2 augustus en maandag 9 augustus: dr vd Sijde afwezig

Week maandag 2 augustus, maandag 9 augustus en maandag 16 augustus: dr Mauritz afwezig

Week maandag 16 augustus, maandag 23 augustus en maandag 30 augustus: dr Siebel afwezig

 

 

Corona virus

Voor informatie over de VACCINATIES: klik hier

Dan volgt nu algemene informatie over het Corana Covid-19 virus, over wat te doen bij klachten en andere informatie. Als eerste willen we u hiervoor verwijzen naar: www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus  en het telefoonnummer van het RIVM speciaal voor vragen hier over: 0800-1351.


Veel gestelde vragen

Als u klachten heeft zoals hoesten, snotterig, keelpijn en of koorts en vraagt zich af of u getest kan worden, bel dan 0800 - 1202

Belangrijk is: kom met luchtwegklachten (hoesten/keelpijn/koorts) NOOIT zelf naar de huisartsenpraktijk. Bij verkoudheid/keelpijn of hoesten en/of koorts: Als u vragen heeft wat betreft corona en adviezen hieromtrent: Kijk op bovenstaande website of bel het bovenstaande nummer van de RIVM! Als u alarmerende klachten heeft zoals kortademigheid of erg ziek voelen of langer dan 5 dagen koorts: bel de praktijk voor overleg, in avond/nacht/weekend bel de huisartsenpost (078-2020020). Belangrijk: De wachttijd voor een test bij de GGD loopt op, wij kunnen als huisartsenpraktijk dit niet in plaats van de GGD doen. 

De praktijk is ook voor andere klachten gewoon open, het is een misverstand te denken dat u niet meer "mag" bellen voor andere klachten. Er wordt meer telefonisch gedaan maar als het nodig is wordt nog steeds een afspraak gemaakt op de praktijk of komt de arts of Praktijkondersteuner bij u thuis. Jaarcontroles die er staan voor bijvoorbeeld suikerziekte worden zo mogelijk telefonisch gedaan en ook de controle zorg-visite's aan ouderen door onze Praktijkondersteuners Ouderen worden zo mogelijk telefonisch gedaan. Dit geldt ook voor de gesprekken die u heeft met de praktijkondersteuner-GGZ, die gebeuren ook voor een gedeelte telefonisch. Als het u echter belemmert in een gesprek wordt de afspraak wel op de praktijk gemaakt.  Alle zorg die niet uitgesteld kan worden gaat dus gewoon door. Longfuncties voor controle als u astma of COPD of voor diagnostiek bij klachten worden vanaf september 2021 weer opgestart.

Uit voorzorg geven wij GEEN hand in de praktijk bij begroeten én doen wij als zorgverlener standaard een chirurgisch mondmasker op en bij lichamelijk onderzoek ook handschoenen aan. Verder wordt u verzocht zoveel mogelijk ALLEEN naar de praktijk te komen, tenzij als begeleiding bij een kind of als u bijvoorbeeld slechter ter been bent of snel dingen vergeet. In de wachtkamer en hal en gangen geldt 1,5 meter afstand houden.

Bent u zelf een zorgverlener en heeft u klachten die bij Covid-19 infectie zou kunnen passen en wilt u getest worden: Neem contact op met uw leidinggevende van uw werk, die kan u zo nodig via de GGD laten testen. Bent u zorgverlener met klachten en heeft u vragen over uw ziek zijn, bel dan met ons als uw huisarts!

Heeft u vragen over de CoronaMelder app of als u een notificatie heeft ontvangen op de app: kijk op www.coronamelder.nl of bel gratis 0800-1280

 

Veel gestelde vragen:

Hoe weet ik of ik Corona heb?
Als u klachten heeft van koorts of hoesten of snotterigheid of keelpijn of geur-en smaakverlies dan is er een kans dat u het nieuwe Corona virus heeft. Overigens kunt u dan ook "gewoon" besmet zijn met een normaal verkoudheidsvirus. Als u lichte klachten heeft kunt u bellen met het informatienummer van de RIVM (0800-1351) of het testnummer van de GGD (0800-1202). Pas bij een vastgestelde positieve test is het zeker dat u een Corona-besmetting heeft.

Wanneer moet ik de huisarts of de huisartsenpost bellen?
Als u bovenstaande klachten heeft én u bent ernstig ziek (bijvoorbeeld: koude rillingen, uitgeput, lucht te kort, kortademig, braken), bel dan de huisarts. Ga nooit naar de praktijk of de huisartsenpost zónder dat u eerst telefonisch contact heeft gehad!
Kijk op www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Ik heb geen klachten die bij Corona passen maar een ander probleem, mag ik naar de huisarts?
Ja, wij zijn open voor alle klachten waarvan u het nodig vindt om de huisarts te bellen. Ook dan geldt, bel eerst zoals u gewend bent en zo nodig geven we advies, maken we een afspraak op de praktijk of een belafspraak met de huisarts of een visite als u niet in staat bent te komen. We handelen wel meer telefonisch af of vragen bij huidproblemen bijvoorbeeld of u een foto kunt sturen.

Hoe weet ik of het veilig is om naar de praktijk te komen als ik geen Corona klachten heb?
Wij doen er alles aan om te vermijden dat u contact krijgt met het Corona virus. Mensen met klachten die wijzen op Corona worden apart gezien en komen níet in de wachtkamer. We hebben de wachtkamer zodanig ingericht dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Tenzij noodzakelijk komen mensen alléén naar de praktijk. Als zorgverlener dragen we een mondmasker als we u zien en handschoenen als we u onderzoeken. We doen nog veel telefonisch om te voorkomen dat de wachtkamer te vol wordt. Personeel wat klachten heeft die mogelijk op Corona wijzen mogen niet werken tot zeker is dat het geen Corona is.

Kan ik als ik klachten heb die wijzen op Corona en er ziek bij ben gezien worden op de praktijk?
Ja dat kan. Als wij inschatten dat u beoordeeld moet worden door de huisarts wordt u op een apart tijdstip aan het eind van de middag gezien met de huisarts in beschermend pak. U komt niet in aanraking met andere mensen, u wordt dan buiten opgehaald zodat u niet in de wachtkamer komt.

Afspraakherinnering

Per januari 2020 krijgt u een afspraakherinnering via de e-mail als uw e-mail in ons systeem geregistreerd staat. Helaas is een sms-herinnering (nog) niet mogelijk. We vinden het fijn om van zoveel mogelijk mensen de e-mail in ons systeem te hebben. Zou u uw e-mail door kunnen geven als die niet bekend is of wijzigen indien van toepassing? 

Medicatie niet leverbaar

Helaas komt het tegenwoordig regelmatig voor dat bepaalde medicijnen niet leverbaar zijn, soms het hele medicijn niet soms gaat het om één bepaald merk van een medicijn. Hoe gefrustreerd we daar zelf ook over zijn, wij (en ook de apotheek) heeft hierop geen énkele invloed. De apotheek neemt of zelf of via u contact op met ons of de voorschrijvend specialist voor overleg over een vervangend middel en we doen ons best u zo goed mogelijk hierin te kunnen helpen.

Als u hierover een klacht wilt indienen kunt u dat het beste doen via de website www.igj.nl en dan het kopje "Landelijk Meldpunt Zorg" aanklikken. 

Wisseling Praktijkondersteuner

Na 8 jaar bij ons gewerkt te hebben is Joke Verschoor bij ons gestopt als Praktijkondersteuner. We wensen haar veel succes in haar nieuwe werk.
We zijn blij dat sinds een aantal maanden Pauline Westbroek als Praktijkondersteuner ons team is komen versterken, zij werkt op dinsdag op de praktijk en per 1 september komt daar de maandag bij.